Termékcsoportok
Email

Feladatunk és egyben a kihívás egy 20 fokos tetőről függőlegesen leforduló üvegfelület árnyékolása volt egyetlen külső árnyékolóval és egyetlen textillel.

A műemlékvédelem alatt álló épület 8. emeletén lévő stúdiólakás árnyékolásához a Varisol, üvegtető feletti árnyékolót építettük be, amelyet a műemlékvédelmi hivatallal is egyeztetni és engedélyeztetni kellett. Ez az árnyékolónk nagy üvegfelületek lefedését is lehetővé teszi, kiválóan alkalmas tört tetőformájú télikertek, polikarbonát fedésű előtetők és pergolák külső fedésére.

Lamellás árnyékoló nem jöhetett szóba, mert az ügyfél a téli időszakban zárni, csukni kívánta az árnyékolót a soláris nyereség kihasználása, a fűtésköltség csökkentése érdekében. Mivel az ingatlan a ház legfelső, 8. emeletén van, csak nagy szélállóságú termék jöhetett számításba.

Hajlított W500 árnyékoló
Hajlított W500 árnyékoló
Hajlított W500 árnyékoló
Hajlított W500 árnyékoló
Hajlított W500 árnyékoló

Projektről

  • A projektbe a Varisol speciális, egyedi terméke került beépítésre.
  • A Varisol az egyik legnépszerűbb, üvegtető fölé szerelhető, motoros működtetésű textilárnyékoló, amely német saját fejlesztésű termék.
  • Az árnyékoló a közel 20 fokos tetőről fordul le egyetlen textillel és egy motorral működtetve.
  • A Varisol kifejezetten csendes működtetésű árnyékoló, az ellenfeszített textil nagyon kis mértékben gyűrődik, hullámosodik és mindig optimálisan feszes marad.
  • A kivitelezés a helyszín sajátosságai miatt csak ipari alpinista módszerekkel volt lehetséges.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!