Termékcsoportok
Email

Skye

150°-ban elforgatható, illetve teljesen elhúzható lamellákkal felszerelt pergola, a bioklimatikus rendszerek csúcsmodellje. Integrált vízelvezető rendszerrel van felszerelve, illetve különböző oldalzárások választhatók hozzá, így minden időjárási körülmények között jól kihasználható.

Árnyékolóról

Alkalmazhatóság

Kinek és milyen esetben ajánjuk

Gyártóról / Márkáról

Gyártói tanácsok

Innovatív, moduláris, vízszintesen zárható és nyitható teraszárnyékoló, forgatható és összegyűjthető alumínium lamellákkal. A lamellák megbízható működtetését a szabadalmaztatott S-DRIVE technológia biztosítja, amely a lamellákat külön-külön mozgatja és húzza össze (nem vonatkocsi rendszerűen), ezáltal lehetővé téve, hogy a lamellák ne szoruljanak meg és ne roncsolódjon a rendszer egy esetleges elakadás miatt. A rendszer számos oldalelemmel kombinálható.

A lamellák dőlésszöge a kívánt árnyékolásnak és szellőzésnek megfelelően állítható. A lamellák úgy lettek megtervezve, hogy könnyen elvezessék a csapadékot. Ennek okán, zárt állapotban és normál időjárási körülmények között a tető vízzáró. A rejtett vízelvezető csatornák még a heves záporok esetén is hatékonyan vezetik el a csapadékot a pillérekbe.

Ezt a pergolát igényes mérnöki megoldások jellemzik. Minden rögzítési megoldás rejtett, az elektromos kábelek a szerkezetbe integráltan futnak és még a padló rögzítési pontjai is észrevétlenek. A magas minőségű anyagok minimalizálják a karbantartási szükségletet, és egyúttal rendkívüli tartósságot biztosítanak a szerkezetnek. A színvilág rendkívül széles palettája és az opcionális kiegészítők révén testre szabhatjuk az árnyékolót, ami kiválóan alkalmassá teszi azt arra, hogy bármilyen építészeti stílushoz harmonikusan illeszkedjen.

A Skye bioklimatikus pergola, amelynél lamellák állásával szabályozhatjuk a bioklimatikus hatást, vagyis a széláramlást és a levegőcserét. A lamellák nyitása lehetővé teszi a légmozgást, a friss levegő beáramlását, így az árnyékoló alatti meleg levegő távozni tud, ami segít a hőmérséklet csökkentésében és az árnyékoló alatti kellemes megteremtésében.

Összetettsége miatt weboldalunkra nem került fel a rendszer összes részlete. A szerkezet pontos és hibamentes betervezése és műszaki részletek tisztázása érdekében javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az Archishade építész szaktanácsadó kollégáival.

Skye típus esetén lehetőségünk van a lamellák forgatásán felül összehúzásukra is, biztosítva a kellő napfényt a teraszon, például napozáshoz. A lamellák mozgatását biztosító mechanizmus több évnyi fejlesztés és tesztelés eredménye. Az alapelv egy összetett  mechanizmus amely fagyban és koszosodás után is magabiztosan mozgatja lamellázatát. A mozgatást nem gurtnik és csőmotorok biztosítják, hanem orsós művek, speciális mozgatást biztosító kocsik.

Tartószerkezetét és sarok merevségét a Camargue-nál megismert elv biztosítja, a szerkezet szabadon álló sarok pontjait a víz elvezetésre és oldalsó árnyékolók megvezetésére alkalmas oszlopok biztosítják, melyek sarok merev kapocslattal rögzülnek rejtett módon a lamellákat körbe fogó gerendázattal.

A „high end” kategóriába tartozó, prémium minőségű, markánsabb gerendázattal rendelkező luxus pergola, amely olyan ügyfeleknek nyújt tökéletes árnyékolási megoldást, akik teljesen nyitható tetejű pergolát keresnek. A teraszárnyékoló lamellái nyitott állásban nem blokkolják a napsugarakat, így a lakótér világos maradhat.

 

A Skye teraszárnyékoló rendszerét az évszázados múltra visszatekintő belga cég, a RENSON fejlesztette ki.

A Renson a kezdetektől fogva diktálja a trendet a világpiacon a hasonló jellegű árnyékolók körében, kitűnve a folyamatos fejlesztéseivel a versenytársaktól.

A Skye a pergolák Ferrarija. Nincs szükség semmilyen téren kompromisszum megkötésére.

A Skye rendszer olyan helyzetekben a legjobb választás, amikor a teljesen elhúzható tető és a négy évszakos felhasználási igény egyszerre fogalmazódik meg.

Tesztekkel alátámasztva a Skye tetőszerkezete alkalmas hóteher viselésére is, nem szükséges kinyitni a lamellákat.

Mivel főbb alkotóelemit tekintve a Camargue-ból épül fel, így azok előnyei itt is megmaradnak.

Fotók

Sorolt Skye egy étterem teraszán
Skye Aero Dual
Sorolt Skye
Skye
Skye
Skye
Skye
Skye
Skye összegyűjtött lamellákkal

Előnyök

 • S-Drive technológia (szabályozható lamellapozíció és dőlészög)
 • Csúcskategória
 • Nagy felületek lefedésére is alkalmas
 • Hóterhelésre méretezett tetőszerkezet

Videók

A Skye lamellái nem csupán elforgathatók, hanem -a szabadalmaztatott S-Drive technológiának köszönhetően- el is húzhatjuk azokat.

Pergolák és oldalárnyékolóik működtetése telefonon keresztül.

Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek esetében a megfelelő tervezés elengedhetetlen.

Skye pergola egy óceánjáró yacht fedélzetén.

Pergola oldalzárások: Lapozható üvegpanelek mozgatása.

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

Katalógus, prospektus

Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek katalógus
Skye pergola katalógus angol nyelven

Csomóponti rajzok

 • Csomóponti rajz
  zip

Minőségi tanúsítványok

 • Minőségi tanúsítvány
  pdf

Szerelési útmutatók

 • Szerelési útmutató
  pdf

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

Árajánlat kérés erről a termékről
ÁRAJÁNLAT MEGTEKINTÉSE (0 tétel)

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!