Termékcsoportok
Email

Az V. kerületi Szervita tér Budapest történelmi belvárosának építészeti kihívásokban leginkább bővelkedő környezete. A tér épületein szinte minden újkori építészeti stílus felfedezhető, a barokk építészet emlékeitől kezdve a klasszicista épületeken át egészen a szecesszió jegyében született épületekig. A téren a modern építészet is letette kéznyomát, amelynek egyik, nem túl esztétikus példája az 1972-ben épült OMFB irodaház és INTERAG parkolóház volt, amelynek helyén megszületett a ma látható, gyönyörű Szervita Square Building.

Budapest városképének e meghatározó és városrendezési szempontból is kiemelt részében fejlesztette a Horizon Development a ma látható Szervita Sqaure komplexumot. Ez az épület egy vegyes funkciójú, irodákat, üzlethelyiségeket és luxuslakásokat is magábafoglaló, modern 12 emeletes, közel 29.000 m2 alapterületű alkotás. Rendhagyó formájával, homlokzati kontúrjaival, az épület a maga nemében egyedülálló az ingatlan piacon. A projektben cégünk a DVM Group Kft. felkérésére vett részt.

Feladatunk az volt, hogy a komplexum tetején elhelyezett, nagy teljesítményű gépészeti berendezések szellőzési igényét úgy biztosítsuk, hogy az amúgy is zajos belvárosi környezetében plusz zajterhelés ne jelentkezzen. Ugyancsak elvárás volt az általunk javasolt megoldással szemben, hogy az segítse az egységes burkolati megjelenést, harmonizáljon az épületképpel és integrálhatók legyenek bele a gépészeti szinten lévő ajtók is.

A felkérésre a Linius L150 HCS akusztikus szellőzőlamella rendszert szállítottuk és telepítettük, integrált ajtókkal.

Linius - Szervita Square projekt
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius ajtó

Projektről

  • Linius L150 HCS vízszintes alumínium profilokból álló folyamatos szellőző és dekorburkolat.
  • A Linius hő- és hangszigetelési, valamint építészeti szempontból is optimális megoldást nyújt a gépészeti kivezetések (befúvó, elszívó) homlokzati integrálására.
  • A folyamatos lamellarendszer extrudált alumínium lamellákból/profilokból áll, melyeket egy extrudált alumínium konzol rendszer rögzít (tartó profilok).
  • A Linius lamellái maximális légáteresztést biztosítanak. A lamellák a homlokzat részévé válva képesek akár egy kaput vagy egy egész garázskaput is láthatatlanná tenni.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!