Termékcsoportok
Email

Nagy büszkeség és megtiszteltetés számunkra, hogy mi tervezhettük meg és szállíthattuk le a Kossuth téri Szabad György irodaház akusztikus szellőzőlamella rendszerét.

A Magyar Országgyűlés 2011. nyarán döntött a Kossuth tér átépítéséről, valamint az Országház tágabb környezetének megújításáról, amivel kezdetét vette a mai napig is tartó Steindl Imre Program. A program keretében a Kossuth téren álló, a metróállomással egybeépült, műszakilag elavult irodaépület bontására 2016-2017 folyamán került sor, hogy helyét a Hültl-féle terv szerinti homlokzattal átvegye egy olyan, korszerű irodaépület, amely magában foglalja a metróállomás felszíni építményét és helyt ad az Országgyűlés Hivatala számára és a térszint alatt folyosóval köti azt össze az Országházzal.

A megrendelő, a Stendl Imre Program Nonprofit Zrt. elvárása az volt, hogy biztosítsuk a műemléki arculattal rendelkező, de modern épület tetején elhelyezett gépészeti berendezések oldalfalainak akusztikai takarását, oly módon, hogy egyúttal megfelelő szellőzést is biztosítsunk a gépészeti berendezések számára.

A versenytárgyalás keretében elnyert megtisztelő felkérésre válaszul a Renson Línius L.170 ACS akusztikus szellőzőlamella rendszert valamint a Renson Línius l.170 DAC dekor lamella rendszert javasoltuk.

A Linius alumínium profilokból álló folyamatos szellőző és dekorburkolat elegáns, vízszintes vonalvezetésű, minimalista strukturális árnyékoló hő- és hangszigetelési, valamint építészeti szempontból is optimális megoldást kínál a gépészeti berendezések épülethomlokzatba történő integrálására, illetve eltakarására. A Linius profilok felhasználásával speciális szerkezetek (íves formák, integrált ajtók, fix és mozgatható zsalus szerkezetek, szabadon álló szerkezetek, vagy sarok elemek) is legyárthatók, illetve integrálhatók az épület homlokzatába.

Linius - Szabad György Irodaház projekt
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius

Projektről

  • A Linius lamellarendszere extrudált alumínium lamellákból/profilokból áll, melyeket ugyancsak alumínium tartó profilok rögzítenek.
  • Az egységes épületkép kialakításához, vagyis az épület gépészeti berendezéseinek és homlokzati része homogén struktúrájú takarásához többfajta lamellára volt szükség.
  • Elvárás volt, hogy ugyanaz a lamella kép jelenjen meg ott is ahol az akusztikus szellőző lamella van, illetve ahol a falazati burkoló lamellák kerültek elhelyezésre.
  • A szellőző lamellák esetében nagy alátámasztási közök áthidalása volt szükséges.
  • A különböző síkokon lévő lakatos szerkezetek és falazati szerkezetek esetében úgy kellett összehozni a lamellák klipszeinek rögzítését, hogy végül a különböző lamella típusok a különböző síkokra rögzítve szépen fussanak egymással.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!