Termékcsoportok
Email

A világ egyik legkorszerűbb és legkülönlegesebb etnográfiai intézményének homlokzatát a Renson Linius szellőző lamellarendszer teszi még különlegesebbé.

A Néprajzi Múzeum Európa egyik legkorábbi, több mint 150 éves néprajzi gyűjteményét mutatja be. Az intézmény új épületének megtervezéséért 15 világhírű magyar és külföldi építésziroda versenyzett. A beérkező pályaműveket egy neves magyar és nemzetközi múzeumi és építészeti szakemberekből álló zsűri bírálta el. A tervpályázat nyertese a Napur Architect Kft. lett, így magyar építésziroda tervezhette Budapest új építészeti és kulturális látványosságát.

E különleges épület, sajátos és látványos kialakításából adódóan nagy épületgépészeti igénnyel rendelkezett. Megbízónk igénye ezen épületgépészeti elemek takarása és árnyékolása volt egy olyan homlokzaton, amelyek csak alakos felületek jelentek meg.

A projekthez a Linius, alumínium profilokból álló folyamatos szellőző és dekorburkolatot javasoltuk. Ez az elegáns, vízszintes vonalvezetésű, minimalista strukturális árnyékoló hő- és hangszigetelési, valamint építészeti szempontból is optimális megoldást kínál a gépészeti berendezések épülethomlokzatba történő integrálására, illetve eltakarására.

Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius
Linius

Projektről

  • Az épület kialakítása miatt csak alakos felületeket kellett árnyékolni.
  • A lamellás árnyékolók esetében az alakos felület lekövetése komoly kihívás, amire a Linius L50 HF tökéletesen alkalmas volt.
  • A Linius profilok felhasználásával speciális szerkezetek (íves formák, integrált ajtók, fix és mozgatható szerkezetek, szabadon álló szerkezetek, vagy sarok elemek) is legyárthatók, illetve integrálhatók az épület homlokzatába.
  • A Linius jelenleg a piacon kapható egyik legnagyobb légáteresztési képességgel rendelkező lamellarendszer.
  • A lamellarendszer extrudált alumínium lamellákból/profilokból áll, melyeket ugyancsak alumínium tartó profilok rögzítenek.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!