Termékcsoportok
Email

Régi üzemépületből korszerű irodaépület született az árnyékolásnak köszönhetően.

Az MVM Gázművek Salgótarjáni úti telephelyén egy régi üzemépületet alakítottak át irodaépületté. Mivel az épület hatalmas tetőbevilágítóval, a déli homlokzaton egy nagy üvegportállal rendelkezett, nyáron élviselhetetlenül meleg volt az ott dolgozók számára, amin a drágán kivitelezett klimatizálás sem segített.

A fenti problémából adódóan feladatunk kettő volt. Az általunk javasolt árnyékolási megoldással egyrészt az összes érintett nyílászárót (kelet-délkeleti és dél-délnyugati oldal) árnyékolnunk kellett, másrészt célunk volt, hogy öltöztessük és karaktert adjunk az épületnek. Mindezt úgy, hogy közben ne tévesszük szem elől a költséghatékonysági szempontokat sem.

Zsaluzia
W350 Télikert és üvegtető feletti árnyékoló
Zsaluzia
W350 Télikert és üvegtető feletti árnyékoló
Strukturális árnyékoló

Projektről

  • A kelet-délkeleti oldalon motorosan mozgatható öntartó, nagy szélállóságú zsaluzia szerkezeteket telepített viszonteladó partnerünk.
  • A dél-délkeleti oldal árnyékolását fix lamellás, strukturális árnyékoló szerkezetetekkel, a tetőbevilágító hő elleni védelmét és árnyékolását pedig a Varisol W350, nagy szélállóságú textilárnyékolóval oldottuk meg.
  • A strukturális árnyékoló telepítéséhez HEA lakatos szerkezetet kellett felépíteni és távtartókkal eltartani a homlokzattól. Fölül egy darabból álló háromszög keretet készítettünk, amelynek a daruzása is kihívás volt a már elkészült térkő miatt.
  • Az öreg épület egyenetlen homlokzati felülete és a különböző síkokon lévő nyílászáró beépítés kihívást jelentett a kivitelezésben, de az előkészületeknek köszönhetően ezt a kihívást is megoldottuk.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!