Termékcsoportok
Email

A Donautica napvédelme az építészeti arculat lényeges része is.

A Donautica tökéletesen hozza építészetével azokat a karaktereket, amelyek egy kortárs, energiatudatos elvek alapján tervezett, precíz kivitelű ház sajátjai. Szembetűnő az elmúlt 10 év alatt megjelent azon építészeti tendencia, melyben már a tervezés idején egy épület energetikai követelményeinek meghatározásához és esztétikai igényességéhez is hozzá tartozik a napvédelmi rendszer. Ezek a rendszerek már nem utólagos „rátétek”, hanem szerves részei a házaknak.

A korszerű árnyékolással a nyári, de a téli időszakban is kellemes klíma teremthető a beltérben, és akár a kültérben (teraszon) is, a nap melegének és fényének kontrolálásával pedig jelentős energiamegtakarítás érhető el. Ugyanakkor az épület karakterének, képének kialakításában is döntő szerepük van a rendszer látható elemeinek, így a textil- vagy lamellás rendszerű árnyékolóknak stb. Ennek a kettősségnek kiváló példája a Donautica, melynek korszerű napvédelmi rendszere az Archishade Kft. termékeinek és szakértelmének köszönhető.

A Donautica jó példa arra, hogy a beruházó által elvárt technikai tartalom és építészeti kép akkor egységes, harmonikus, amikor a projektben végig, közös választásokkal, döntésekkel működik együtt az építész és az egyes szakterületek mesterei.

0
2
3
Fixscreen
8
9
10
12
13
14
17
610_0768

Projektről

  • A Donautica hatalmas üvegfelületekkel tekint a tájra, melyek napvédelmét a homlokzati nyílászárókon és a télikertek oldalfalain a Renson Fixscreen tökéletesen záródó zipzártechnológiás árnyékolói (Sergé 600 textillel) biztosítják.
  • A textilek hőtechnikai tulajdonságainak itt különösen nagy figyelmet szenteltek szaktanácsadó kollégáink, szem előtt tartva az esztétikai szempontokat is, ezért a textilanyagokról készült fotó alapján, az építésszel közös 3D-s renderezésben választották ki a tökéletesen illő színt.
  • A télikertek tetőszerkezeteire Varisol W300-as és W500-as kültéri textil árnyékolók kerültek. Különlegességük a szabadalmaztatott kettős rugós ellenfeszítés, így az esztétikus, nagy felületek napvédelmére is kiváló anyag minden állásban ugyanolyan feszes marad.
  • Az optimális napvédelemhez elengedhetetlen az épület tetejének védelme, ezért a hosszú élettartamú Renson Icarus strukturális árnyékolók kerültek beépítésre.
  • A tetővédelemhez a megfelelő lamellatípust és -kiosztást a homlokzati rendszerekhez hasonló módszerrel, azaz szaktanácsadóink az építésszel közösen, 3D-s látványterv alapján határozták meg.
  • A VIP-teraszokra a matt, karcmentes felületű Renson Algarve rendszer került, ezek egyes elemei lapozható üvegpanellel választhatók el egymástól, és LED-lamelláival kellemes hangulatot teremtenek naplemente után is.

Videók

Letölthető anyagok

Médiamegjelenések

online
A projekt további részleteiről olvashat az Octogon weboldalán "A Donautica napvédelme az építészeti arculat lényeges része is" címmel a logóra kattintva.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!