Termékcsoportok
Email

Árnyékolási ”all in one”. Ebben a budai luxusingatlanban minden korszerű árnyékolástechnikai eszköz megtalálható, ami ma elérhető.

Imádtunk a Finta Építész Stúdió által tervezett budai luxusingatlanon dolgozni, mert cégünk és tervezőink évtizedes szakmai kompetenciájára és tapasztalataira egyszerre volt szükség benne. A projekt végeredménye jól példázza azt, hogy milyen építészeti és árnyékolási minőség érhető el akkor, ha az árnyékolási feladatokat már a tervezéskor átgondolják.

Ebben a projektben legnagyobb kihívás az épületnek egyedi karaktert adó „lebegő terasz” árnyékolása és eső elleni védelme, valamint két mellékterasz árnyékolása volt. E mellett cégünk tervezhette és gyártotta a különleges építészeti megoldásokban bővelkedő épület nyílászáróinak árnyékolóit is.

A megtisztelő felkérésre több árnyékolástechnikai eszköz egyedi jellemzőinek harmonizálásával válaszoltunk.

A fő terasz árnyékolását a felette lévő „lebegő” acélszerkezetbe integrált, önálló tetőszerkezetet alkotó Algarve Aero pergolarendszerrel oldottuk meg. A másik két teraszra Icarus strukturális árnyékolót terveztünk be olyan lamellázattal, amely harmonizál a lebegő terasz feletti, zárható lamellás teraszfedéssel. A fő cél a mellékteraszok esetében az volt, hogy a funkcionalitás mellett tartsuk meg az építész által megálmodott dizájnt.

Az épület nyílászárói elé szúnyoghálóval kombinált, nagy méretű, Alumark zsaluziarendszerek kerültek. Mivel az épületen a függőleges bordázottság több teraszon is megjelenik, ezért a zsaluziák lamella típusát a teraszba integrált forgatható lamellás árnyékolókkal harmonizáltan kellett megválasztani.

Az emeleti közlekedő részen a belátásvédelem céljából megrendelői kérésre, minél kevesebb láthatósággal, sodronyos megvezetésű textilárnyékolók lettek beépítve.

Algare Aero, sodronyos zsaluzia, Icarus plano
Algare Aero, sodronyos zsaluzia, Icarus plano
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos és standard zsaluzia
Algare Aero
Algare Aero, sodronyos zsaluzia
Icarus plano
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Sodronyos zsaluzia
Fixscreen
Sodronyos zsaluzia
Standard zsaluzia
Algare Aero, sodronyos zsaluzia
Algare Aero, sodronyos zsaluzia

Projektről

  • Az Algarve Aero bioklimatikus pergolarendszer 150°-ban elforgatható lamellákkal és integrált vízelvezető rendszerrel rendelkezik, így a terasz eső elleni védelmét teljes körűen biztosítja.
  • Az Icarus széles lamella profil- és színválasztékából könnyen tudtunk az Algarve Aero pergola lamelláival harmonizáló profilt választani.
  • A beépített Alumark zsaluziák modern, egyedi karaktert adnak az ingatlannak. A lamellák döntésével a beltéri árnyokolóknál sokkal hatékonyabban szabályozható a beáramló fény mennyisége.
  • A zsaluziák lamella típusát a teraszba integrált forgatható lamellás árnyékolókkal harmonizáltan választottuk meg.

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!