Termékcsoportok
Email

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz a nemzetközi Bosch csoport egyik legjelentősebb autóipari fejlesztési központja Európában, amely 70 milliárd forintból valósult meg. Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztési központjában, ahol 1800 újgenerációs munkahely jött létre és egy 14 ezer négyzetméteres kutató- és tesztlabor, egy különleges kültéri tesztpálya is megtalálható – kiemelt hangsúlyt fordítanak a fenntarthatóságra.

Ezt többek között kiemelkedően jó hőszigeteléssel, környezeti hatásokhoz igazodó épületmenedzsment-megoldásokkal, hővisszanyerős szellőztetéssel, automatizált világítási rendszerekkel, árnyékolással, valamint az Archishade által tervezett, folyamatos szellőző dekorfal rendszerrel érik el.

A projektbe a Linius® lamellarendszerből épített dekorfalat terveztük be integrált ajtóelemekkel. Ez a megoldásunk lehetőséget ad arra, hogy ugyanazt a külső megjelenésű lamellarendszert alkalmazzuk szellőzőlamellaként és akár falburkolatként is, így egységes, homogén és letisztult megjelenést kölcsönözhetünk homlokzatnak és a gépészeti szellőzőnyílásoknak.

A Bosch Kampusz építése során a megrendelő elvárása az volt, hogy magas szélnyomás és eső esetén is biztosított legyen a biztonságos szellőzés, valamint hogy egységes homlokzati felület hozzunk létre.

Az általunk megtervezett és szállított Linius rendszer révén egységes lamellás borítást kaptak a gépészeti berendezések és a homlokzat egyes felületei, illetve egyes nyílászárók is a homogén struktúrával rendelkező felület elérése érdekében.L050w_esőálló lamellák, akár szerelőrácsként is
L050w_linius esőálló lamellák
Linius integrált ajtó

Projektről

  • A Bosch Campus alkalmával elvárás volt, hogy a magas szélnyomás értékek mellett is biztosított legyen a biztonságos szellőzés, melyet esővédelmet biztosító lamella-rendszerrel (L.050w) oldottunk meg.
  • A megrendelő elképzelése alapján a megszokott szögletes design helyett kecsesebb íves lamellákat alkalmaztunk.
  • A projekt során kiemelt szerepet kapott a fenntarthatóság, amelyben az árnyékolás is fontos szerepet játszik.
  • Kiemelt ügyfél elvárás volt egy egységes homlokzati felület megteremtése, amelyre a Linius rendszer kiválóan alkalmas.
  • A projekt esetében a kreativitás is helyet kapott, burkolatba rejtett ajtókat integráltunk a rendszerbe.

Médiamegjelenések

print
2023/2 182-es lapszám

Hiba történt az adatok mentése során!
Sikeresen feliratkoztál!